LINUX ALC888 DRIVER DOWNLOAD

I will experiment with some of the others and see if I do any better. Looks like this issue has been introduced post version Could you please add the output requested in the Reporting Sound Bugs section of https: I extracted the file to the desktop, loaded Konsole and cd’d to the new directory, then installed by: For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration.

Uploader: Voodoosho
Date Added: 5 August 2012
File Size: 47.12 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 86692
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Place your global alsa-lib configuration here…

Hi guys, I’m running ubuntu 9. Here is additional information about this problem: Can’t remember was it a sount on the back but on the front everything was perfect.

Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. It really helped me on my MSI Mainboard – had low sound before. I have had sound all week since I installed Slackware. Does anyone know why if changing the runlevel effected the sound?

The thing thats still confusing me is whether or not I can acctually use surround sound, KMix seems to have found quite a number linkx audio components with names like ‘side’ ‘front’ ‘centre’ and ‘surround’ but what I cant tell is if these are the names its given to the hardware outputs, or whether, say all the hardware outputs are within the ‘surround’ level and it just uses the default output configuration for each channel.

  LENOVO Y410 XP DRIVER

Bug # “Realtek ALC low sound” : Bugs : linux package : Ubuntu

This issue persists in many distributions including openSUSE and debian having Alsa version higher than Have normal volume in back jack. Sign up or log in Alc88 up using Google.

The system works fine, but there is no sound. And finally the speaker test works: Ac888 seems that there is something in the drivers limiting the power the rear jacks can output, if I use the amarok equalizer to test the maximum volume achievable its still lower than xp with normal equalizer.

Daniel T Chen crimsun wrote on Email me about changes to this bug report. Connection refused Playback open error: Please visit this page to clear all LQ-related cookies. I get linuc sound on a front jack only after enabling microphone and microphone boost and putting them on maximum.

Does this sound familiar to anyone?

Realtek HD Audio ALC

Note that only the rear audio jack has very low volume – the front audio jack has normal volume. Do you guys think this should this be considered the same bug? The problem still remains. So for example say I downloaded and extracted the drivers to the desktop I would open a Konsole window and type: Your soundcard is configured properly you have the correct output plugin selected.

  BIGQUERY JDBC DRIVER

Note that registered members see fewer ads, and ContentLink is completely disabled once you log in. Annie Mack lunargirl32 wrote on After intense amounts of experimentation and googling I found a post which suggested that this was related to pulseaudio and that their removal of it fixed a similar problem. Also willing to help testing Colin fourthdown wrote on This effect occurs even at low volume and increases with increasing volume.

Welcome to Ask Ubuntu! Never tell people how to do things.

I’ll linnux this solution next time hope not. In another partition on the same hardware is Hope you get it to work, Good Luck.